vrijdag 15 september 2023

Waarom je beter niet de hele dag pantoffels kunt dragen

Met de stijgende gasprijzen zetten we de verwarming tegenwoordig niet meer zo hoog. We grijpen liever wat sneller naar onze warme, zachte pantoffels. Opzich niet zo slecht, maar probeer jouw pantoffels niet dag in, dag uit te dragen, want dat kan wel slechte gevolgen hebben. Eerder gaven we je wel vier redenen om pantoffels te dragen. Het dragen van pantoffels is namelijk niet per se slecht voor je. Maar toch is het beter om niet de hele dag pantoffels te dragen. We leggen je graag uit waarom je beter niet de hele dag pantoffels kunt dragen.

Gebrek aan ondersteuning

Pantoffels bieden over het algemeen weinig tot geen ondersteuning voor je voeten. Ze hebben meestal geen stevige zool of boog ondersteuning, waardoor je voeten niet de nodige stabiliteit krijgen. Op pantoffels ga je sloffen. Dat is niet goed voor je houding. Dit kan weer leiden tot lichamelijke klachten zoals rug- en nekklachten. Ook kan het dragen van pantoffels leiden tot pijn in de voeten, enkels en knieën, vooral als je ze langdurig draagt. Natuurlijk is dat niet bij iedereen zo, maar als je langdurig pantoffels draagt is het risico wel groter.

Slechte houding

Pantoffels kunnen de manier waarop je loopt en staat beïnvloeden. Als je de hele dag pantoffels draagt, loop je mogelijk anders dan wanneer je schoenen met goede ondersteuning draagt. Pantoffels bieden weinig tot geen ondersteuning, waardoor je onbewust een verkeerde loophouding kan aanleren. Deze verkeerde houding leidt vroeg of laat tot klachten aan je voeten, rug of gewrichten.

Kies een goede pantoffel

Loop je toch graag op je pantoffels door het huis? Bekijk dan de mogelijkheden voor een paar pantoffels die voldoen aan de volgende eisen:

  • Een goede sluiting bovenop de wreef, bij voorkeur aanpasbaar.
  • Een comfortabel voetbed.
  • Een dikke zool, niet slechts enkele millimeters dun.
  • Een stevige zool: als je de zool kunt buigen, is hij niet stevig genoeg.
  • Een gepaste pasvorm voor jouw voettype. Loop er voldoende mee in de winkel om te voorkomen dat je na een tijdje met je tenen over de rand glijdt.
  • Een robuuste achterkant of een hielbandje (hielomsluiting) om te voorkomen dat je tenen moeten 'grijpen'.

Bestel jouw paar pantoffels

Er zijn gelukkig genoeg pantoffels op de markt die wel geschikt zijn om de hele dag te dragen en die meer ondersteuning bieden. Heb je nog geen geschikt paar pantoffels? Vind jouw perfecte paar pantoffels via onze website en loop binnen enkele dagen met warme voeten door het huis.